ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ

6ου ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ - ΑΓΡΑΣ ΛΕΣΒΟΥ

& ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΩΝ - ΒΑΔΗΝ 

ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΔΟ  

 

Ο  Α. Ο. Μεσοτόπου προκηρύσσει  τον 6ο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ  ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ ΛΕΣΒΟΥ και Αγώνες Δρόμων & Βάδην σε Δημόσια Οδό, οι οποίοι  θα διεξαχθούν με τους παρακάτω όρους :

1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ- ΩΡΑΚυριακή 4 Αυγούστου2019 και ώρα 8:00 μ.μ

2. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ- ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ:

Κεντρικό σημείο της διοργάνωσης είναι η παραλιακή κεντρική πλατεία στο Ταβάρι του Μεσοτόπου. Οι διαδρομές των αγωνισμάτων θα διεξαχθούν σε δημόσιους δρόμους στην ευρύτερη περιοχή  Άγρας-Μεσοτόπου σύμφωνα με τα σχεδιαγράμματα που επισυνάπτονται.

ΟΛΟΙ οι τερματισμοί των αγωνισμάτων θα γίνονται στην παραλιακή πλατεία στο Ταβάρι του Μεσοτόπου. 

 

3. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ - ΗΛΙΚΙΕΣ:

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΓΩΝΙΣΜΑ

ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

ΑΓΟΡΙΩΝ  ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

500 μ.

2011 - 2013

ΚΟΡΙΤΣΙΩΝΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

500 μ.

2011 - 2013

ΑΓΟΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

1.000 μ.

2007 - 2010

ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

1.000 μ.

2007 - 2010

ΠΑΙΔΩΝ– ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Α΄

3.000 μ.

2003 - 2006

ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α΄

3.000 μ.

2003 - 2006

ΑΝΔΡΩΝ

5.000 μ.

2002  και μεγαλύτεροι

ΓΥΝΑΙΚΩΝ

5.000 μ.

2002 και μεγαλύτερες

ΑΝΔΡΩΝ

3.000 μ.

198και μεγαλύτεροι

ΓΥΝΑΙΚΩΝ

3.000 μ.

198και μεγαλύτερες

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΔΡΩΝ Α΄

21.1 χιλ.

2002 μέχρι 1982

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΔΡΩΝ Β΄

21.1 χιλ.

1983 και μεγαλύτεροι

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

21.1 χιλ.

2002 και μεγαλύτερες

Δυναμικού Βαδίσματος

3.000 μ.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Α.ΜΕ.Α

500 μ.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

 

 

 

4. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

Τα σωματεία δικαιούνται να δηλώσουν απεριόριστο αριθμό αθλητών-τριών ανά αγώνισμα. Για τους αθλητές-τριες συλλόγων απαραίτητο είναι το δελτίο αθλητικής ιδιότητας του ΣΕΓΑΣ (Θεωρημένο), το οποίο θα επιδείξουν στην γραμματεία κατά την οριστικοποίηση των δηλώσεων.

Στα  αγωνίσματα  δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές & αθλήτριες συλλόγων  αλλά και κάθε Έλληνας πολίτης ή αλλοδαπός που δεν έχει Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας του ΣΕΓΑΣ. Απαραίτητα έγγραφα για την συμμετοχή είναι ταυτότητα  ή πιστοποιητικό γέννησης με φωτογραφία ή δίπλωμα ή βιβλιάριο ασθενείας.

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν μέσω της ιστοσελίδας www.tavari.gr μέχρι την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019 και την ημέρα των αγώνων,  από ώρα 14:30 έως 17:30 με τα παραπάνω στοιχεία πιστοποίησης στην ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  των αγώνων  που θα βρίσκεται στο σημείο τερματισμών.

Προσοχή: Η γραμματεία θα σταματήσει τις εγγραφές των αθλητών-τριων στις 17:30, προκειμένου να ξεκινήσουν έγκαιρα οι μετακινήσεις των αγωνιζόμενων στα σημεία εκκίνησης..

 

5. OΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΥΛΙΚΟΥ

Η οριστικοποίηση των δηλώσεων  και η παραλαβή αριθμών  για όλες τις κατηγορίες,  θα γίνει την ημέρα του αγώνα, Κυριακή  4  Αυγούστου 201από 14:30 έως 17:30στην  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ των αγώνων  που θα βρίσκεται  στο σημείο τερματισμών.

Για να δηλωθούν οι αθλητές-τριες, πρέπει απαραίτητα, να παρουσιαστούν στο χώρο κλήσης με το αθλητικό δελτίο ή την αστυνομική  ταυτότητα ή πιστοποιητικό γέννησης ή άλλο αποδεικτικό της ηλικίας τους. 

Οι αθλητές θα μεταφερθούν στην εκκίνηση του κάθε αγωνίσματος με λεωφορείο.

 

6. ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Οι αθλητές-τριες θα πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς με την φροντίδα και την ευθύνη των σωματείων τους πριν από τους αγώνες. Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών-τριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε αγώνες. Η πιστοποίηση αυτή, γίνεται στο πίσω μέρος του δελτίου του αθλητή-τριας, και το οποίο θεωρείται από Νομαρχιακό Νοσοκομείο ή κέντρο υγείας ή αγροτικό ιατρείο ή υγειονομική στρατιωτική μονάδα ή έχοντες οποιαδήποτε σχέση με το Δημόσιο ή ΝΠΔΔ ιατρούς.

Το Δελτίο ισχύει για ένα (1) έτος από τη θεώρησή του.

Όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές –τριες που τα δελτία αθλητικής ιδιότητάς τους δεν είναι θεωρημένα από ιατρό, πρέπει να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση ότι αναλαμβάνουν κάθε ευθύνη για τη συμμετοχή τους σχετικά με ό,τι έχει σχέση με την υγεία τους.

Οι γονείς των ανήλικων αθλητών που δεν δηλώνονται με δήλωση από αθλητικό σύλλογο  θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση για την συμμετοχή των παιδιών τους, στην αίθουσα κλίσης.

Για τα ασυνόδευτα από γονείς ανήλικα παιδιά οι συνοδοί τους θα προσκομίζουν υπεύθυνη δήλωση του ΓΟΝΕΑ με συμπληρωμένα όλα τα στοιχεία τους και ότι επιτρέπει το παιδί του να πάρει μέρος στους αγώνες.

 Όλοι οι συμμετέχοντες-ουσες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των ΓΟΝΕΩΝ τους  ή των συνοδών τους.

Οι οργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, εάν προκύψουν θέματα ΥΓΕΙΑΣ που θα οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Οι οργανωτές, είναι υπεύθυνοι να διασφαλίσουν με κάθε τρόπο την παροχή ιατρικής φροντίδας, κατά τη διάρκεια των αγώνων, για όλους τους συμμετέχοντες. Εκτός από την παρουσία ιατρού, θα εξασφαλιστεί η παρουσία ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ στον τόπο τέλεσης των αγώνων και κατά μήκος των διαδρομών καθ’ όλη τη διάρκειά τους.

 

7. ΕΠΑΘΛΑ

Στους  πρώτους  νικητές–τριες  κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν κύπελλα μετάλλια & διπλώματα.

Στους  δεύτερους  και τρίτους  νικητές-τριες θα απονεμηθούν  μετάλλια και διπλώματα.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν μετάλλια.

 

8.  ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

  • Τεχνικός Υπεύθυνος ορίζεται η κ. Ελένη  Καλαμπάκα

  • Στη  διαδρομή του ημιμαραθωνίου θα υπάρχουν  εμφανή σημεία τροφοδοσίας για τους αθλητές –τριες  (κάθε 3 χιλιόμετρα) καθώς και ισοτονικά στο 10ο χιλιόμετρο.
  • Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο σύμφωνα με τους κανονισμούς.

 

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο πρόεδρος

Σταύρος Ρεπάνης

 

 

Joomla templates by Joomlashine